Uskoro - Prvi PHP Srbija open source projekat
Autor: Nemanja Čedomirović |
Datum:
  • # Vesti

Prošlo je dosta vremena od kada smo imali početnu ideju da se okupljamo jednom mesečno i pričamo na temu PHP programskog jezika. Od tog trenutka do danas put nas je međutim navodio da se prevashodno bavimo organizovanjem meetup-a i konferencija. 

Danas, sa velikim zadovoljstvom najavljujemo novi pravac u PHP Srbiji. Konačno smo našli vremena da između velikih događaja radimo na prvom internom open source projektu. 

Sajt na kojem upravo čitate ovaj članak pokreće interni CMS koji smo mi pisali. Kao što ćete verovatno primetiti još uvek ima da se radi na tome i da je daleko od "savršenog", ali zato nam trebate vi i cela PHP Srbija zajednica. Trudili smo se da ispratimo poslednje standarde kada je u pitanju PHP. Nakon konferencije 2017, objavićemo i GitHub link do celog source koda koji će svi imati prilike da pregledaju i daju sugestije kako možemo da budemo bolji. 

Ovo je prilika kako za početnike da nauče kroz naš rad, ali i za naprednije stručnjake koji žele da doprinesu prvom velikom open source projektu u Srbiji. 

Hajde da zajedno kreiramo i širimo priču o open soruce zajednici radeći na zajedničkom projektu.

 

Očekujemo prvi pull request :)