26 Oct, 18h
Laravel Meetup #7
Author
StartIt Center Beograd
Artisans in colour
Prijavi se

Laravel Meetup #7 - Artisans in colour

 

Laravel ekipa organizuje jesenje okupljanje Laravel zajednice u četvrtak 26.10.2017. godine u 18h u StartIt Centru, Savska 5, Beograd.


Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate lokalne Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje praktikuju.


Posebno hvala kompanijama Pirate Technologies (http://www.piratetech.rs/) i ITekako (http://www.itekako.com/) što su nam finansijski pomogli da što bolje organizujemo Laravel Meetup #7


 

Šta pokreće Photon CMS?


Photon CMS (https://photoncms.com/) je Laravel orijentisan CMS koji pokreće API, dizajniran da reši potrebu da se napravi jedno centralno mesto za upravljanje sadržajem websajtova i mobilnih aplikacija. Pogledaćemo osnovne API funkcionalnosti Photon CMS-a i kako su one implementirane pomoću Laravela.

Milan Anđelković

Milan je senior PHP developer sa preko 4 godine iskustva u Laravel-u. Trenutno radi u Orange Hill Development na finaliziranju Photon CMS-a, a uporedo ga koristi za dosta drugih cool projekata.

 

 

Repository pattern - Dajte vašem kodu pravi oblik


Ako vam se nekada desilo da na kraju projekta dobijete čudovište, jedan od razloga bi mogao biti to sto niste upotrebili paterne. U principu, paterni su pravila koja su konvencija u stvaranju ispravnog koda. Repository patern je primer upotrebe različitih dizajn paterna u cilju olakšanja i kreiranja smislenijeg koda. To je dodatni layer između vaših modela i vašeg koda. Time dobijate lako održiv kod, nevezan za eloquent, lako testabilan i otporniji na bugove.

 

Eldin Mujović

Eldin je backend developer u Chord Agency kompaniji. Pasionirani code expert, koristi različite tehnologije kako bi projakt bio završen. Spreman da deli i razmenjuje znanje.

 

 


Sigurnost API-a


Demonstriraćemo osnovne koncepte vezane za sigurnost i zaključavanje API-a koristeći implementacije OAuth2.0 i OpenID Connect specifikacija.

Dušan Dimitrić

Dušan je primarno API developer ali u zadnje vreme se bavi i drugim aspektima razvoja softvera uključujući Ops i arhitekturu sistema.

 


Prethodna predavanja

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a “Laravel Belgrade Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

 

Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama.

Ukoliko želiš da pričaš na Laravel meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [email protected] i mi ćemo te kontaktirati.

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)