23 Aug, 18h
Laravel meetup #6
Author
StartIt Center Beograd
Artisans of Leisure
Prijavi se

Laravel meetup #6 - Artisans of Leisure

 

Prolazi vreme godišnjih odmora i Laravel ekipa vam je spremila novo okupljanje Laravel zajednice u sredu 23.08.2017. godine u 18h u StartIt Centru, Savska 5, Beograd.


Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate lokalne Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade ili koje su to dobre prakse koje praktikuju. Neophodno da svoje prisustvo prijavite preko meetup stranice.


Posebno hvala kompaniji Pirate Technologies, što su nam finansijski pomogli da što bolje organizujemo Laravel Meetup #6

 

  • Bolji development sa Laravel Mix-om

Mnogi web development timovi ne uspevaju da shvate potencijal koji nosi kvalitetna postavka module bundler alata, kao što je Webpack. U najgorem slučaju - oni uopšte ni ne koriste bundlere! Laravel Mix je uspeo da pojednostavi upotrebu webpack bundlera, čineći CSS i javascript handlovanje jednostavnim, usput poboljšavajući kvalitet rada programera, a i sam kvalitet aplikacije.

 

 

Tihomir Opačić

Tihomir je senior web developer koji vodi svoju web kompaniju Orange Hill Development. Trenutno, Tihomir se trudi da završi i objavi Photon CMS sistem. On je jedan od voditelja IT Serbia Podcasta i voditelj CMS Podcasta.

 

  • Soft skilovi za hardkor programere

Jeste li ikada upoznali neke tehnički ekstremno dobre programere koji daju prilično loše rezultate na poslu? Biti dobar programer je mnogo više od biti dobar u tehničkom smislu. Koliko dobro komuniciraš sa ljudima i kako se uklapaš u timove su takođe veoma bitni aspekti pozicije programera, iako se tome ponekad ne pridaje dovoljno značaja. Diskutovaćemo o "soft skilovima" koji su važni za programere - od pripreme intervjua, pronalaženja odgovarajuće puta u karijeri do komunikacionih veština i konstantnog usavršavanja, sve to kroz programerski pogled na svet.

 


Milica Ostojić


Milica je pirat i programerka u kompaniji Pirate Techologies. Osim toga aktivna je članica zajednice PHP Srbija, u okviru koje radi na organizaciji mesečnih meetup-a na kojima se prenosi znanje i pije pivo (ne nužno tim redosledom). Mentorka je na Rails Girls Beograd radionicama gde se trudi da učesnicama prenese pre svega ljubav prema programiranju, a onda i znanje. Učestvuje u mnogim projektima koji za cilj imaju profesionalnu edukaciju, kao i promociju i uključivanje devojaka u IT.

 

  • Laravel Illuminate - pogled na legacy aplikacije u malo drugacijem svetlu

Da li ste ikada pozeleli da prepisete vasu staru aplikaciju koja je napisana u vreme pre nego sto ste otkrili i zavoleli Laravel?  Da li je uopste moguce to uraditi bezbolno i postepeno? Ovo su samo neka od pitanja na koja cemo pokusati da dobijemo odgovore tako sto cemo zaviriti detaljnije u komponente koje cine Laravel onim sto jeste

 


Aleksandar Stevanovic


Odaziva se na Macka.  Uglavnom dolazi na meetup-e zbog piva. Povremeno programira.

 

 

Ukoliko biste voleli da budete predavači na meetup-u dovoljno je da se prijavite na mail [email protected] i mi ćemo vas kontaktirati.

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)