25 Jun, 18h
Laravel Serbia Meetup #15
Author
StartIt
Laravel Serbia Meetup #15
Prijavi se

Posle dužeg vremena, Laravel ekipa organizuje novo okupljanje Laravel zajednice u utorak 25.06. u 18h u Startit Centru Beograd, ulica Savska 5, Beograd.

Taylor Otwell licno ce ovaj put obezbediti pivo za meetup kako bi podrzao Laravel zajednicu u Srbiji!

Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje praktikuju.

Posebno hvala kompaniji Pirate Technologies (piratetech.rs) što su nam finansijski pomogli da što bolje organizujemo ovaj Laravel meetup.

========================================================
**Laravel i Docker za početnike**

Kako da počnem da radim sa Docker-om? Koji je najjednostavniji Docker setup za moju Laravel aplikaciju? Kako da dodam dodatnu bazu?
Sva ova pitanja će dobiti odgovor i direktne instrukcije kako da zaista krenete sa Docker-om, jednostavno i brzo, bez suvoparnog objašnjavanja, već u duhu "Pokazi mi kod". Želja mi je da take-out bude vasa spremnost sa čim dodjete kući dokerizujete svoj side-projekat i/ili sutra na poslu projekat na kom radite.

(Milan Urukalo)
Software developer, fokusiran na PHP, backend web servise i devops taskove. Sa više od 10 godina u PHP svetu i dalje učim nove stvari i sa zadovoljstvom delim stečeno znanje. Programiranje za mene nije samo pisanje koda, već i način razmišljanja.

========================================================
**Kako poznavanje par prečica u terminalu može da vam produži pauzu za ručak**

(Branko Ćurčić)
Nepopravljiv u nameri da svaki deo developmenta prevede u terminal. Postman? Ne hvala, ipak http-prompt.. Sublime, VS Code? Ne, ipak vim. Feel at home za njega znaci tamna pozadina i dobar terminal font. Uporan da za svaki alat nadje alternativu, gde je miš nepotreban deo hardvera.

========================================================

**Prethodna predavanja**
Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a “Laravel Serbia Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

**Budi aktivan deo zajednice!**
Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama. Ukoliko želiš da pričaš na Laravel meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [email protected] i mi ćemo te kontaktirati.

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)