26 Sep, 18h
Laravel Serbia Meetup #16
Author
StartIt Centar Beograd
Laravel Serbia Meetup #16
Prijavi se

Posle dužeg vremena, Laravel ekipa organizuje novo okupljanje Laravel zajednice u cetvrtak 26.09. u 18h u Startit Centru Beograd, ulica Savska 5, Beograd.

Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje praktikuju.

Posebno hvala kompanijama Pirate Technologies (piratetech.rs) i Abstract (abstract.rs) što su nam finansijski pomogli da što bolje organizujemo ovaj Laravel meetup.

========================================================

Koriscenje Eloquent kao performance design paterna

U ovom predavanju naucicu vas da modelujete bazu u letu, pokazacu da N+1 greska nekada prihvatljiva kao resenje. Naucicu vas kroz jednostavne primere kako da optimizujete Eloquent i izbegnete in memory issues.


(Nemanja Maric)

Backend developer u Abstrack kompaniji, član Udruženja PHP Srbija, koorganizator Laravel Serbia meetup-a. U slobodno vreme voli da uči, razmenjuje znanje i bavi kućnom automatikom.


========================================================
GIT - bez njega se ne moze, a sa njim je tesko

Videcemo minimalni set GIT komandi koji ce vam pomoci da zavrsite posao, kao i kako da se izvucete iz nepredvidjenih situacija na najbezbolniji nacin


(Branko Ćurčić)


Nepopravljiv u nameri da svaki deo developmenta prevede u terminal. Postman? Ne hvala, ipak http-prompt.. Sublime, VS Code? Ne, ipak vim. Feel at home za njega znaci tamna pozadina i dobar terminal font. Uporan da za svaki alat nadje alternativu, gde je miš nepotreban deo hardvera.

========================================================

**Prethodna predavanja**
Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a “Laravel Serbia Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

**Budi aktivan deo zajednice!**
Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama. Ukoliko želiš da pričaš na Laravel meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [email protected] i mi ćemo te kontaktirati.

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)