25 Dec, 18h
Laravel Serbia Meetup #17
Author
StartIt Centar Beograd
Laravel Serbia Meetup #17
Prijavi se

Laravel ekipa organizuje novogodišnje okupljanje Laravel zajednice u sredu 25.12. u 18h u Startit Centru Beograd, ulica Savska 5, Beograd.

Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje praktikuju.

 


**Design Pattern-i u praksi**

Kroz jednostavne primere pokazacu vam nekoliko pattern-a. Decorator, Adapter, Strategy i Responsibility imaju isti cilj, a to je da nam olaksaju zivot. "Overengineering" daleko bilo. Dodjite da zajedno prodjemo kroz njih, i da pokusamo da ih razumemo sve.


(Nemanja Maric)
Backend developer u Abstrack kompaniji, član Udruženja PHP Srbija, koorganizator Laravel Serbia meetup-a. Stage je njegovo prirodno okruzenje u zelji da prenese znanje na ostale. U slobodno vreme voli da uči, razmenjuje znanje i bavi kućnom automatikom.

 


**Web Security kroz primere iz prakse**

Zajedno cemo proci kroz realne primere sigurnosnih propusta koji se cesto desavaju tokom razvoja web aplikacija, a sve to sa ciljem da naucite kako da izbegnete takve stvari i smanjite mogucnost da dodje do toga da neko iskoristi te propuste.


(Mikica Ivosevic)
CTO / Co-founder u kompaniji Abstract, visegodisnje iskustvo u oblasti web sigurnosti, nagradjivan od strane Google (Hall of Fame member), eBay, Apache Datastax i mnogih drugih velikih kompanija za pronalazenje sigurnosnih propusta na njihovim sistema.

 


**Entering the world of vim**

before you run for exit, try few of these things, maybe then, you will change your mind


(Branko Curcic)
Nepopravljiv u nameri da svaki deo developmenta prevede u terminal. Postman? Ne hvala, ipak http-prompt.. Sublime, VS Code? Ne, ipak vim. Feel at home za njega znaci tamna pozadina i dobar terminal font. Uporan da za svaki alat nadje alternativu, gde je miš nepotreban deo hardvera.

 


**Prethodna predavanja**
Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a
“Laravel Serbia Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

**Budi aktivan deo zajednice!**
Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama. Ukoliko želiš da pričaš na Laravel meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [email protected] i mi ćemo te kontaktirati.

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)