18 Oct, 18h
PHPSrbija Meetup #16
Author
KC Grad
I can see your privates & CI/CD koristeci SemaphoreCI i AWS
Prijavi se

Zdravo svete #16,


Kao i svakog meseca i u oktobru treći utorak u mesecu je rezervisan za PHP entuzijaste zato se vidimo 18. oktobra u KC Gradu.

Molimo vas da dođete ranije oko 17:30h i ne zaboravite da uradite RSVP, jer kao i uvek delimo poklone!

I posebno hvala kompaniji Levi9, koja je sponzorisala PHPSrbija Meetup #16.

 

When is it time to reflect on your code? - I can see your privates

Aleksandar Jovanović

What goes up, must come down. Sun raises in the east and sets in the west. Water freezes at 0 and boils at 100 degrees Celsius. Those are all truths that were repeated to us countless times. We don’t question them, we take them for granted. Same kind of fundamental truths exist in software development world. I’m here to rock your world, by refuting one of them.  

 
Moje iskustvo vezano za CI/CD koristeci SemaphoreCI i AWS

Milan Urukalo

Deploy koda se mnogo izmenio poslednjih godina. Od deploy-a preko FTP-a, kog ne zelim vise da se secam, do elegantnih resenja pod nazivom Continious Integration / Continious Deployment se stiglo odjednom. Verujem da je mnogima jos uvek tesko prepustiti kontrolu ovakvim alatima, pa mi je cilj da vam pokazem deployment flow koji ja koristim na vise projekata. Preci cemo prvi korak u vezi setup-ovanja istog, kao i da vam probudim radoznalost da mozda probate i neki sledeci korak (Docker kotejneri). SemaphoreCI je alat koji koristim, elegantan i brzo se podesava, a opet je veoma fleksibilan. Deployment cemo raditi na AWS EC2 (a ako bude vremena i na Elastic BeanStalk uz mali intro u setup-ovanje istog za rad sa Laravel-om).

 

Predavač:

Radim kao Backend Developer u Cloud Horizon kompaniji. Prvi put sam se susreo sa PHP-om pre 12 godina na samostalnom projektu koji je ziveo nekih 5 godina, portalu za mobilne uredjaje (SRB [email protected]) i od tad sam zaljubljen u isti. Volim da resavam probleme na elegantan nacin, ali mi nije strano ni da ih resavam na bilo koji nacin :) Kod koji pisem je raznovrstan, cesto zavisi od mog raspolozenja a i od vremenskih uslova tog dana. Dosta slobodnog vremena provodim uz racunar i uspesno otkrivam sve proizvode sa “beta” tagom. Opcinjava me i voznja bicikla, to su oni retki trenuci kad nisam pred ekranom.
 

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)