16 Feb, 17h
PHPSrbija Meetup #37
Author
THINK Innovative Niš
Prvi meetup u Nišu u 2019
Prijavi se

<?php
echo <<<'EOD'

Zdravo svete,

Posle dužeg vremena vraćamo se u Niš. Novi meetup je zakazan za 16. Februar od 17h u zgradi Think Inovative na adresi Bulevar Svetog cara Konstantina Rd 80, Niš.

Molimo vas da dođete ranije, oko 16:30h.
----------------------------------------------------------------------------------
Agenda:
Prvo predavanje -  Predstavljanje udruženja PHP Srbija
Drugo predavanje - Razvoj efikasnih API servisa - Laravel i GraphQL
Druženje
----------------------------------------------------------------------------------

Prvo predavanje: Predstavljanje udruženja PHP Srbija
Udruženje PHP Srbija osnovano je 2012 godine i od tada je uradilo dosta značajnih stvari na domaćem ali i međunarodnom nivou. Kroz kratko predstavljenje želimo da vam ispričamo više o tome i uporedo najavimo nove planove i aktivnosti.

Predavač: Aco Gagić


Ponosan tata na prvom mestu, predsednik urduženja PHP Srbija i PHP programer sa višegodišnjim iskustvom. Jedan od osnivača organizacije GrowIT iza koje stoje realizovane premium tech internacionalne konferencije i događaji.
-----------------------------------------------------------------------------------

Drugo predavanje: Razvoj efikasnih API servisa - Laravel i GraphQL 
Sa najnovijom generacijom pametnih tehnologija, sve više i više uredjaja ima potrebu za podacima neophodnim za njihovu osnovnu funkcionalnost. Pametni satovi, frižideri, garažna vrata su samo neki od njih.
Razvoj i održavanje API backend aplikacije za usluživanje nekoliko generacija uređaja i njihovih specifičnih potreba postalo je veoma teško i skupo.
GraphQL pruža alternativu i promenu u paradigmi izmeštanjem odgovornosti za strukturu podataka u API pozivima ka samom klijentu. Ovo obezbedjuje optimizaciju u prenosu podataka isključujući nepotrebne podatke i u isto vreme, smanjuje kompleksnost API poziva i metoda što ujedno ubrzava i olakšava održavanje istih.

Predavač: Peđa Jevtić

Peđa je IT zaljubljenik, programer, Agile trener, preduzetnik.Ima bogato iskustvo u Web i Mobile dizajnu, razvoju web i mobilnih aplikacija kao full stack developer PHP, MySQL/MongoDB, JS, ObjC / Swift).
Uz programiranje, vodio inženjerske timove kao SCRUM master i obučavao pojedince i timove za Agile metode razvoja softvera. Kao predavač je radio na obukama za različite tehnologije od JavaScript-a, PHP-a do iOS Development-a.
-----------------------------------------------------------------------------------
Snimci predavanja
Video snimke predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a “PHPSrbija Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

Budi aktivan deo zajednice
Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama. Ukoliko želiš da pričaš na PHP Srbija meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [email protected] i mi ćemo te kontaktirati.
Takođe na isti mejl možete da nam pišete ukoliko vas zanima da nam pomognete kao sponzor.

EOD;

  • User image
    PHP Srbija Organizer, Event Host
Dolazi 0 programera :)