PHP Srbija napunila godinu dana
Autor: Nemanja Čedomirović |
Datum:
  • # Vesti

Srećan nam prvi rođendan :)

 

Prošlo je malo više od godinu dana kada se okupila ekipa entuzijasta i krenula u avanturu pod imenom “PHP Srbija”. Iza nas je nekoliko sjajnih događaja, dosta internih projekata, mnogo toga smo uspeli da uradimo ali tek predstoje velike stvari koje uveliko planiramo.

Nakon jako uspešnih događaja u Beogradu i Novom Sadu gde smo ukupno uspeli da okupimo više od 500 PHP programera u Srbiji apetiti su nam porasli. Iako su formalno to bila dva meetup-a, već na samom startu smo premašili sva očekivanja. Na kraju kada se pogledaju brojke to su zapravo bile dve PHP konferencije. Pored javnih događaja ono što konstantno radimo su interna okupljanja, radionice, interni hakatoni, interna predavanja.

U skorijoj budućnosti plan je da pored internih krenemo sa realizacijom jednomesečnih predavanja na određenu temu iz PHP sveta, kao i dosta PHP radionica.

Pored projekata koje organizujemo trudimo se da posećujemo i druge konferencije u Srbiji i regionu ali i šire (Varšava, ZgPHP, WebCamp, PHP Day 2013, PHP UK 2013).

PHP Srbija se sprema i za konferenciju u Veroni, ako ima zainteresovanih neka nam se jave, pokušaćemo da u saradnji sa ZG PHP ekipom dobijemo kotizacije po manjim cenama.

Kao što sam napomenuo, prošlo je godinu dana, a kako Statut Udruženja nalaže, došlo je vreme da se odabere nova ekipa koja će voditi Udruženje “PHP Srbija”. Na prvoj Skupštini Udruženja održanoj 29.01.2014 odabran je novi Upravni Odbor. Novi UO, koga čine sledeći članovi:

 

 

Funkciju predsednika nastaviće da izvršava Nemanja Čedomirović.

Na novim ljudima je da nastave dosadašnji rad ali i da uvedu promene koje će još više pokazati da PHP jezik nije zastareo i da će se tek razvijati, kao i da u Srbiji itekako ima PHP stručnjaka.

 

Naravno, pored ove ekipe ljudi koja će voditi Udruženje, svaka pomoć je dobrodošla.

Ako ste programer, želite da napišete neki stručni članak ili mislite da na neki način možete doprineti Udruženju, javite nam se.

Ako ste firma ili pojedinac koji želi da sponzoriše ili podrži buduće projekte, javite nam se.