Rendered Text organizuje Hackaton
Autor: PHPSrbija Admin |
Datum:
  • # Vesti

Nepoznat jezik + Zanimljiva tema + 24h = vikend neprekidnog hakovanja

 

Rendered Text sa zadovoljstvom poziva sve programere na prvi web hackathon. Programski jezik i tema su iznenađenje koje ćemo saopštiti na dan početka takmičenja. Tvoj tim ima 24 sata da osmisli i napravi zanimljivu web aplikaciju. Uči, igraj se i pobedi!
 

“Rendered Text Hackathon” je 24-časovno takmičenje u web programiranju za studente sa ciljem da timskim radom dođu do inovativnog rešenja, osvoje neku od vrednih nagrada i usput se dobro zabave. Takmičenje će se održati 30. maja 2015. u prostorijama kompanije Rendered Text. Ovo je ujedno i prvi hakaton koji se organizuje u Novom Sadu i prvi web hakaton za studente u Srbiji.
 

Pet timova će se takmičiti kako bi napravili najbolju web aplikaciju na zadatu temu u 24 sata. Tema i programski jezik koji treba koristiti će biti saopšteni učesnicima na dan takmičenja. Učesnici moraju biti studenti. Svi timovi će imati sopstvene kancelarije, obezbeđenu hranu, piće i sve druge potrepštine kako bi mogli nesmetano da se usresrede na razvoj svoje aplikacije. Pored kancelarija timovi će imati i prostor za odmor i relaksaciju, kao i prostor u kome će moći da odspavaju. Učesnici van Novog Sada će imati obezbeđen prevoz i smeštaj za vreme hakatona. Nakon isteka 24 sata, u nedelju 31. maja, timovi će prezentovati svoje aplikacije. Žiri će potom doneti odluku o pobednicima.
 

Iako su obezbeđene vredne nagrade u vrednosti od preko 200.000 dinara, glavni cilj hakatona jeste da učesnicima pruži priliku da kroz izazov daju svoj maksimum tako što će timski, koristeći najnovije softverske tehnologije napraviti nešto inovativno. Učesnici će sa Rendered Text hakatona izaći sa više znanja i sa jednim vrednim iskustvom koji će im pomoći u daljoj karijeri.
 

Još jedan cilj hakatona je i da pokaže kvalitete koji naši mladi programeri poseduju i da je moguće takmičiti se sa ostatkom sveta, kao što Rendered Text to čini sa svojim proizvodom Semaphore.
 

Svi timovi ili pojedinci koji žele da se prijave mogu da posete http://renderedtext.com/hackathon i saznaju sve detalje o hakatonu.
 

Rendered Text je softverska kompanija iz Novog Sada koja stoji iza Semaphore, cloud servisa za kontinualnu integraciju i isporuku softvera (continuous integration and deployment). Sa preko 10.000 korisnika u preko 90 zemalja Semaphore se nalazi na samoj ivici evolucije i savremenih praksi softverskog inženjerstva, a Rendered Text u vrhu svetskih kompanija u industriji servisa za programere.
 

Za više informacija o Rendered Text-u, možete da posetite renderedtext.com.