Meetup – Softverski Inženjering u svetu PHP-a
Autor: Nemanja Čedomirović |
Datum:
  • # PHP Science

Kao što smo mogli da čujemo na meetup-u u Domu omladine, mesec april i maj su najzauzetiji kada su u pitanju IT događaji u Srbiji.

Pre samo dva dana po prvi put se okupili PHP programeri u Nišu, a već danas najavljujemo novo druženje u Beogradu. Ovog puta tema meetup-a su SOLID principi. Događaj će ujedno biti i svojevrsni uvod predstojeće SOLIDay konferencije.

Meetup je zamišljen kao predavanje radionica, videćemo na pravim primerima gde sve možemo primeniti SOLID principe, osvrnućemo se na izvorne vredosti i principe softverskog inženjeringa kao i principe OO dizajna koji idu daleko dalje i dublje od patterna sa kojima najčešće baratamo kao web developeri.

VladimirLinkedIn

Naziv predavanja: Softverski Inženjering u svetu PHP-a

Predavač: Vladimir Cvejanović

O predavaču: Vladimir je tehnički direktor Arbor Labsa i arhitekta najveće otvorene data-platforme u sektoru obrazovanja. 

 

Radionica će biti praktična demonstracija SOLID principa kroz zabavnu kolaborativnu OO analizu u kojoj će učestvovati predavači, ali i publika. Uzećemo definiciju nečeg jednostavnog iz svakodnevnog života i modelovati ga koristeći SOLID principe i najbolje inženjerske prakse. Iz definicije ćemo kolaborativno napraviti listu abstrakcija, interfejsa i implementacija.
 
Info o kompaniji: Arbor je osnovan sa ciljem da pruži naprednu big data analitiku analizirajući informacije koje su škole i univerziteti već prikupili.
 
Tim Arbora može na taj način lako da pokaže u kom pravcu treba fokusirati resurse, može pomoći nastavnicima i profesorima u odabiru onih studenata kojima treba najveća pomoć, roditeljima kako da se uključe u školovanje svoje dece ali i studentima da im pokaže u kojim oblastima su dobri a gde treba da napreduju i zašto.
 
Preko 7000 škola je već isprobalo Arbor softver. Arbor Labs je istraživački i developerski centar cele Arbor platforme.

Vreme: Događaj smo zakazali za utorak, 28.04.2015 sa početkom u 18h
Mesto: Nova iskra, Gavrila Principa 43
Info o prostoru: http://www.novaiskra.com/sr/workspace
Prijava: Mesta su ograničena, prijavite se putem forme

 

Prijave su zatvorene, vidimo se :)