Niška IT zajednica u punom sjaju
Autor: Nemanja Čedomirović |
Datum:
  • # Vesti

Prvo u nizu okupljanja pred jednu od najvećih konferencija u Srbiji - SOLIDay održano je u sredu u Nišu. Ovo je ujedno i prvo okupljanje PHP programera u ovom gradu!

Kada smo planirali ovo okupljanje, nismo znali šta da očekujemo, ali već posle prvog dana kada je broj prijava premašio 50 bili smo sigurni da je Niška publika itekako zainteresovana za PHP i okupljanja ovog tipa.

Sam skup je bio zamišljen kao druženje i u skladu s’ tim protekao u opuštenoj atmosferi. Prisutnim gostima obratio se domaćin Saša Stamenković, jedan od osnivača Tilda coworking prostora. Nakon kratke prezentacije samog prostora, gde je bilo reči i o prednostima rada u ovakvom prostoru u odnosu na rad od kuće, domaćin je napravio kratak uvod u jedno od predavanja koje će posetioci SOLIDay-a imati prilike da čuju. Radi se o predavanju “Sylius under the hood” Paweła Jędrzejewskog sa kojim je Saša imao prilike da radi i od koga je kako kaže dosta naučio.

DSC_0035

 

Nemanja Čedomirović i Aco Gagić su zatim upoznali Nišlije sa aktivnostima Udruženja PHPSrbija. Pričali su o počecima, kako je nastalo Udruženje, zašto su se okupili i koje su sve probleme imali prilikom pokretanja zajednice. Nemanja se kratko osvrnuo i na neke od najvećih događaja koje je do sada PHP Srbija organizovala. Na kraju Aco je predstavio najambiciozniji projekat do sada, konferenciju SOLIDay, pričao je o predavačima i temama koje će događaj pokriti krajem sledećeg meseca.

Link do prezentacije.

DSC_0040   DCIM109GOPROG0349620.

Zahvaljujemo se Nišlijama koji su uveličali događaj svojim prisustvom i pozivamo ih da prate naš rad putem zvaničnog sajta i društvenih medija, ali i da se priključe radu samog Udruženja. Očekujemo još sličnih okupljanja u Tildi jer interesovanje za IT dešavanja u Nišu definitivno postoji.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane IT zajednice ali i IT kompanije u Nišu da nam se jave na mejl [email protected] ili da se jave Saši na mejl [email protected] ako imate neke predloge kako bi mogli da napravimo još jaču i veću IT zajednicu u Nišu.

Nišlije su još jednom pokazale da su odlični domaćini. :)