Programeri, priključite se! -WebCamp
Autor: Nemanja Čedomirović |
Datum:
  • # Vesti
Zajednica programera u Hrvatskoj daleko je organizovanija nego kod nas. Nekoliko korisničkih grupa su jako aktivne i uspešne u svom radu. Iz druženja, okupljanja i rada izrodio se WebCamp. Prošle godine je po prvi put organizovana ova konferencija a kako je bilo možete pročitati kod Milana i Ivana na blogu.
 
Ove godine ekipa koja organizuje je još brojnija a oraganizatori obećavaju odlična predavanja. U organizaciji učestvuju Code@Six, FrontmenHr, FutureDEV, HUJAK, Python HrvatskaZgPHP, Girl Geek Dinners Hrvatska i Javascript Zagreb. 
 
Za sada nisu utvrđena tačna predavanja, ali je poznato da će pokrivati teme zanimljive velikom krugu programera koji se bave razvojem web stranica i servisa nezavisno koji programski jezik ili platformu koriste.
Ako pogledamo kakva predavanja su prošle godine bila, ne sumnjam da će ove godine organizatori dati sve od sebe da to nadmaše.
 
Ako među prvima želite da saznate kada će biti dostupne ulaznice kao i sam sadržaj konferencije ostavite e-mail adresu.
Želite možda da budete predavač? Javite se na vreme i ostavite kontakt podatke kako bi vas organizatori kontaktirali i obavestili kada otvore poziv za predavače.
 
Konferencija će se održati u subotu, 26. oktobra 2013. godine u Zagrebu, u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7.
 
Hrvatska je odličan primer kako programeri ostvaruju dobru sinergiju u svojim krugovima i kako iz svega toga može da se pokrene jedna velika i kvalitetna konferencija. To bi trebao da bude domaći zadatak svima nama u Srbiji da težimo tome. Nakon jako uspešnog PHP Srbija meetupa primetno je da se zajednica programera u Srbiji budi. Postoje naznake da će se pokrenuti i ekipa JavaScript Srbija.
 
Svi smo svedoci da u Srbiji postoje jako uspešni IT startapi, a samim tim uspešni i kvalitetni programeri, bilo bi i više nego korisno da svako u svojoj delatnosti okupi ekipu ljudi koja će predstavljati određeni programski jezik kako bi i mi mogli da organizujemo zajedničke velike konferencije.
 
Na prvom PHP Srbija meetup-u bilo je desetak gostiju iz Zagreba i Splita kao i ekipa iz ZgPHP  zajednice, a jedan od predavača bio je Miro Svrtan koji je jedan od organizatora WebCamp-a. Sa njima svo već pričali i oni su više nego voljni da pomognu da se programeri u Srbiji pokrenu kako bi sarađivali na zajedničkim projektima.
 
Celokupna PHP Srbija ekipa će 26-og Oktobra biti u Zagrebu na konferenciji WebCamp, te ovom prilikom pozivam sve programere u Srbiji da nam se priključe kako bi otišli u što većem broju i na taj način pokazati da nismo više uspavani već da želimo da sarađujemo i radimo na tome da se korisničke grupe udruže kako bi celu dev zajednicu u Srbiji podigli na mnogo veći nivo.